top of page
Wandering Traveler

Välkommen till "Salir Adelante" på svenska.

” Ta bara detta steg ... Horisonten tar hand om sig själv.”  Charlie Mackesy, The Boy, the Mole, the Fox and the Horse.

Vad är coaching?

Har du kört fast? Befinner du dig på en korsning eller övergångsställe i ditt liv? Har du funderingar kring ledarskap eller balans mellan arbete och fritid? Även den starkaste bland oss kan känna sig osäker, ambivalent eller missnöjd ibland. Coaching hjälper dig att förstå och hantera livets utmaningar.

Frasen ”Salir adelante” på spanska innebär en rörelse framåt mot något, en rörelse framåt från den punkt där du är. Coaching är en samtalsform som skapar en trygg plats där verklig förändring kan börjar, där en ny riktning kan ta form. Där kan du reflektera över dig själv och dina omständigheter – undersöka var du befinner dig och vad du vill med olika områden i ditt liv. Din coach hjälper dig att vidga dina vyer och göra kopplingar som hjälper dig att förstå var du är, vart du vill komma och varför. Du får hjälp med att börja ta små steg för att ta dig framåt mot dina livsmål.

Coaching är disciplinen att tro på människor på ett sätt som ger kraft till förändring. Den bygger på tron på att dina egna upptäckta är har större kraft till förändring än även den klokaste råd som någon annan kunde ger dig. Mentorskap ger dig del i vad jag har fått lära mig; coaching drar ur dig vad dina egna lärdomar. Coaching kan kännas ovanligt till en början, vi är trots allt väldigt vana vid att ta emot och ofta ignorera råd. Men resultatet av coaching är föränkrade mål, och motiverade åtgärder eftersom de är dina förslag och vettiga för dig. Och det är ett ganska bra recept för verklig förändring!

Vem är jag?

Jag kommer ursprungligen från England men flyttade till Sverige när jag gifte mig 1991. Min man gick plötsligt bort mars 2019 när vi arbetade som NGOs i Paraguay. Jag har tre barn som är stora nu😊.

Jag är socialpedagog i botten och har arbetat många år med människor i kris både i Sverige och i Paraguay.


Jag upptäckte coaching genom min man som ville ha med mig på utbildningen. Jag var nära till att bränna ut mig och ville hitta ett sätt att möta människor utan att ta ansvar för dem. Det jag upptäckte var ett nytt sätt att tro på människor och se människor växa och utvecklas. Inte bara människor i kris, för coaching riktar sig främst till relativt stabila människor, utan de som behöver ngn slags förändring, utveckling eller som helt enkelt någon som går med ett tag och hjälpa de att orientera sig när situationer förändras.


Jag har arbetat med Coaching and Coach Training sedan 2014 och specialiserat mig i att hjälpa människor att identifiera och upptäcka vad som är viktigt för dem, utveckla mål och ta små steg mot för att uppnå dem och att hålla fokus under varje säsong och livsomständighet. Jag har arbetat många år som NGO och ledare och vet att kan kännas väldigt ensamt i ledarskap och tjänst. Du behöver inte göra det ensam. Jag ser fram emot att gå en bit med dig.

Typer av coaching

  1. Personlig coaching – 6-8 sessioner där vi arbetar med det som du vill fokusera på – vare sig du har en klar bild av vart du vill komma eller bara har en vag känsla av att någon sorts förändring behövs. Varje session börjar med att ta reda på vart du vill komma, undersöker det djupare.  Sedan utvecklar vi tillsammans praktiska idéer för att kunna ta ett första litet steg framåt.

  2. Life Purpose – Livsmål och mening - en strukturerad coachingserie i 8 sessioner där vi arbetar med frågor rörande: Personlighet (Vem är jag?); Passion (Vad brinner jag för?); Kvalifikationer (Vad har livet förberett mig för?) Livsrytm (Var befinner jag mig nu?). Coaching hjälper dig att få ett panorama på ditt liv och hjälper dig få perspektiv som hjälper dig fokusera på det som ger ditt liv mål och mening. Life Purpose coaching kan göras individuellt eller i en liten grupp.   

  3. Teamcoaching – Coaching för team, arbetsgrupper, församlingsgrupp eller äldste. Teamcoaching är lik personlig coachning i sin form men brukar vara över en längre tid och med mer utspridda tillfällen. Teamcoaching hjälper team och arbetsgrupper att vara mer effektiva men också att ge mer värde till varandra och sin omvärld.

  4. Mentor Coaching för accredation med ICF. 


Intresserad av att boka tid eller veta mer?


Kontakta mig för en gratis konsultation:

judithkorsgren@gmail.com

facebook judith korsgren

https://calendly.com/judithkorsgrenbottom of page